Drie Turven Hoog

 

In basisschool Knotwilg is voorschool Drie Turven Hoog gevestigd. De voorschool maakt onderdeel uit van Swazoom en is er voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. De voorschool is gratis en biedt de peuters een fijne, stimulerende omgeving. Op de voorschool leert uw kind, al spelend, verschillende vaardigheden die uw kind nodig heeft voor een goede start op de basisschool. Wij werken veel samen met basisschool Knotwilg en gebruiken dezelfde methodes. Zo heeft uw kind een grotere kans om de school met succes te doorlopen.

Na de zomervakantie zijn we begonnen met het thema ‘Welkom’, net zoals in de kleutergroepen. Tijdens dit thema leren de peuters alles over de regels en rituelen van de groep, welke speelhoeken er zijn en wat zij met het speelgoed kunnen doen. Daarnaast hebben we extra aandacht besteed aan het tanden poetsen. We hebben samen met de kinderen onze tanden gepoetst en daarna mochten alle kinderen hun tandenborstel mee naar huis nemen.

Onze peutergroepen zitten nog niet vol en we zijn nog hard op zoek naar nieuwe peuters tussen de 2,5 en 4 jaar. Drie Turven Hoog heeft 3 groepen en is open van 8.30 – 12.00 uur en in de middag van  12.45 - 16.15 uur. Uw kind kan 2 of 4 ochtenden of middagen naar de voorschool komen.  Per groep komen er maximaal 16 peuters spelen onder begeleiding van twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Door deze begeleiding krijgen de peuters veel aandacht en als extra hulp nodig is, kan die ook geboden worden.

Op 7 oktober organiseren wij een Fancy Fair voor de hele wijk Gein. Er zijn activiteiten voor jong en oud en het geld wat hiermee opgehaald wordt zullen we schenken aan een stichting die zich inzet voor een basisschool in Ghana. Meer informatie hierover volgt nog.

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen bij voorschool Drie Turven Hoog!